Rådjursrygg och baconinlindad potatisros

Rådjursrygg och baconinlindad potatisros
Foto: Tv4

Rådjursrygg och baconinlindad potatisros

Av: Johanna - Bollnäs

Från: Halv åtta hos mig

25 ingredienser

1 h

Den här huvudrätten på rådjursrygg med baconinlindad potatisros och gräddig gorgonzolasås är en riktig höjdare fylld med smak.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Marinerad rådjursrygg

  • 2 rådjursryggsfiléer
  • smör
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar

Potatisros

  • 6 potatisar
  • 2 rödbetor
  • 100 g smör
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar
  • 4 skivor bacon

Sås a la Johanna

  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 0,5 krm malen kanel
  • 0,5 hönsbuljongtärning
  • 0,5 dl rött vin
  • 1 krm muskot
  • 1 tsk soja
  • 100 g gorgonzolaost
  • salt
  • peppar
  • 50 g smör

Gör så här

Rådjursrygg

  1. Stek köttet på hög värme på båda sidor tillsammans med smör, vitlök, salt och peppar cirka 1,5 minut på varje sida. Låt sedan ligga på svag värme ytterligare fem minuter.

Potatisros

  1. Skiva potatis och rödbetor i tunna skivor. Lägg sedan skivorna i fyra långa rader omlott.
  2. Smält smöret i stekpanna och blanda ner vitlök, salt och peppar. Pensla på raderna. Sedan rullar du ihop rad för rad och lindar ett stycke bacon runt varje ros.
  3. Ställ ner bakelserna i en muffinsplåt. Grädda på 200 grader cirka 30-40 minuter. Använd potatissticka för att se att de är färdiga.

Sås

  1. Blanda alla ingredienser i en stekpanna eller kastrull och låt koka cirka fem minuter. Sänk värmen och tillsätt cirka 50 gram smör.