Råbiff

98 röster
4
Råbiff
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g innanlår av nöt
  • lite vatten
  • salt
  • grovmalen svart- och vitpeppar

Till servering:

  • 1 gul lök
  • 0,5 dl finhackade inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 4 äggulor
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk finhackad saltgurka
  • ev 1 rädisa i skivor

Gör så här

  1. Mal köttet två gånger på kvarnens finaste skiva (eller be att de gör det i butiken). Knåda köttet ett litet tag och tillsätt lite vatten.
  2. Forma till fyra biffar. Gör ett rutmönster ovanpå med hjälp av en kniv. Krydda med rikligt med salt och peppar. Lägg upp biffarna på var sin tallrik. Gör en liten urgröpning i varje biff. Skilj gulan från vitan och lägg en gula i varje urgröpning. Placera en äggula på varje biff.
  3. Servera med finhackad lök, rödbetor, kapris och senap.
26 januari 2009

Fler goda recept