Rabarbertiramisú
Rabarbertiramisú
8 ingredienser
30 m
Den här tiramisun får extra mycket sommarsmaker av en härlig rabarberkompott och rabarberlag.
Tips! En god hemgjord rabarbersaft som du kan använda i receptet hittar du här >>
Ingredienser
- 10 savoiardikex
Mascarponemousse med citron
- 500 g mascarpone
- 300 g lemon curd
- 150 g grädde
Rarbarberkompott
- 170 g rabarber
- 50 g strösocker
Rabarberlag
- 100 g rabarbersaft
- 70 g vitt vin, förslagsvis Chenin blanc
Servering
- jordgubbar, frystorkade (eller hallon)
Gör så här
Mascarponemousse med citron
- Vänd ihop mascarpone, lemon curd och vispgrädde och vispa därefter försiktigt med elvisp i någon minut.
- Fyll moussen på en spritspåse med en slät tyll storlek 10. Man behöver inte ha tyll, det går bra ändå!
Snabb rabarberkompott
- Skala och tärna rabarbern.
- Sautera i stekpanna tillsammans med sockret tills rabarbern släpper vätska och börjar tillagas.
Rabarberlag
- Blanda samman alla ingredienser till lagen.
Montering
- Lägg kexen tätt i botten på glas eller skålar och skeda över rabarberlagen. Toppa med hälften av kompotten och spritsa sedan toppar av mascarponemousse. Repetera.
- Toppa med mixade frystorkade jordgubbar eller hallon och sikta över för extra vacker presentation!