• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rabarbertiramisú

Rabarbertiramisú
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Rabarbertiramisú

7 steg att laga

8 ingredienser

30 m

Den här tiramisun får extra mycket sommarsmaker av en härlig rabarberkompott och rabarberlag.

Tips! En god hemgjord rabarbersaft som du kan använda i receptet hittar du här >>

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 10 savoiardikex

Mascarponemousse med citron

  • 500 g mascarpone
  • 300 g lemon curd
  • 150 g grädde

Rarbarberkompott

  • 170 g rabarber
  • 50 g strösocker

Rabarberlag

  • 100 g rabarbersaft
  • 70 g vitt vin, förslagsvis Chenin blanc

Servering

  • jordgubbar, frystorkade (eller hallon)

Gör så här

  1. Mascarponemousse med citron
    Vänd ihop mascarpone, lemon curd och vispgrädde och vispa därefter försiktigt med elvisp i någon minut.
  2. Fyll moussen på en spritspåse med en slät tyll storlek 10. Man behöver inte ha tyll, det går bra ändå!
  3. Snabb rabarberkompott
    Skala och tärna rabarbern.
  4. Sautera i stekpanna tillsammans med sockret tills rabarbern släpper vätska och börjar tillagas.
  5. Rabarberlag
    Blanda samman alla ingredienser till lagen.
  6. Montering
    Lägg kexen tätt i botten på glas eller skålar och skeda över rabarberlagen. Toppa med hälften av kompotten och spritsa sedan toppar av mascarponemousse. Repetera.
  7. Toppa med mixade frystorkade jordgubbar eller hallon och sikta över för extra vacker presentation!