• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rabarberremmar

rabarberremmar
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rabarberremmar

8 steg att laga

4 ingredienser

10 min + tid i ugnen

Busenkla och helt naturliga godisremmar med mycket smak. Perfekt alternativ som hälsosamt lördagsgodis! Det bästa med dessa remmar är att de går att variera efter just din favoritfrukt/favoritbär!

Ingredienser

portioner12 remmar
  • 6 dl rabarber (ca 2-3 stjälkar)
  • 2-3 msk honung
  • 0,5 tsk malen kardemumma (valfritt efter smak)
  • strösocker (till garnering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 70 grader.
  2. Slanta rabarbern i mindre bitar, lägg i en kastrull och täck med vatten. Låt koka upp och sjud i 15 minuter.
  3. Häll av vattnet och mixa rabarbern fint.
  4. Häll över i en finmaskig sil och låt vattnet rinna av, kvar ska det återstå en puré.
  5. Blanda purén med honung och kardemumma - smaka av!
  6. Pensla ett bakplåtspapper med neutral matolja och bred ut purén i ett riktigt tunt lager (2-3 mm).
  7. Låt stå i ugnen tills helt torrt, ca 8 timmar (ha tålamod!)
  8. Ta ut plåten och låt svalna helt, klipp i remmar och doppa i socker!