Rabarberremmar

0 röster
10 min + tid i ugnen
12 remmar

Busenkla och helt naturliga godisremmar med mycket smak. Perfekt alternativ som hälsosamt lördagsgodis! Det bästa med dessa remmar är att de går att variera efter just din favoritfrukt/favoritbär!

10 min + tid i ugnen
12 remmar

Du behöver

  • 6 dl rabarber (ca 2-3 stjälkar)
  • 2-3 msk honung
  • 0,5 tsk malen kardemumma (valfritt efter smak)
  • strösocker (till garnering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 70 grader.
  2. Slanta rabarbern i mindre bitar, lägg i en kastrull och täck med vatten. Låt koka upp och sjud i 15 minuter.
  3. Häll av vattnet och mixa rabarbern fint.
  4. Häll över i en finmaskig sil och låt vattnet rinna av, kvar ska det återstå en puré.
  5. Blanda purén med honung och kardemumma - smaka av!
  6. Pensla ett bakplåtspapper med neutral matolja och bred ut purén i ett riktigt tunt lager (2-3 mm).
  7. Låt stå i ugnen tills helt torrt, ca 8 timmar (ha tålamod!)
  8. Ta ut plåten och låt svalna helt, klipp i remmar och doppa i socker!
20 maj 2020