Rabarberglass, My Feldts recept

Rabarberglass, My Feldts recept
Foto: Linda Lomelino
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Rabarberglass, My Feldts recept

0

4 steg att laga

6 ingredienser

1,5 h

Sötsyrlig rabarberglass med massor av smak. Den perfekta glassmaken för alla vårens och sommarens soliga dagar!

läs mer
Rullrån och tankebrus

Rullrån och tankebrus

Receptet kommer från boken "Rullrån och tankebrus", Bonnier Fakta.

Ingredienser

portioner1.5 liter
  • 700 g rabarber
  • 250 g rörsocker
  • 100 g citronsaft, färskpressad (ca 3 citroner)
  • 3 citron, finrivet skal
  • 200 g yoghurt (naturell, 10 %)
  • 60 g glykos

Gör så här

  1. Tärna rabarbern fint och lägg i en kastrull med socker. Koka upp och låt koka tills rabarbern är mjuk. Mixa till en puré i kannmixer och låt svalna.
  2. Blanda ner resterande ingredienser och mixa till en homogen smet.
  3. Kör i en glassmaskin till lagom frusen konsistens och ställ sedan i frysen.
  4. Servera i strutar!