Quinoasallad med burrata, sparris och persika

koket.se
Quinoasallad med burrata, sparris och persika
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Quinoasallad med burrata, sparris och persika

13 ingredienser

35 min

Sommarens godaste, och kanske snabbaste sallad, med quinoa, färsk grön sparris, krämig burrata och söta persikor som vänds runt tillsammans med en enkel citronvinägrett.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g burrata (gärna miniburrata)
  • 2,5 dl quinoa
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk olivolja
  • 4 persikor
  • 50 g pinjenötter
  • ca 200 g färsk spenat
  • 1 kruka färsk basilika

Dressing

  • 5 msk olivolja
  • 2 tsk vinäger
  • 1 citron (ekologisk)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Vispa ihop olivolja, vinäger, saft och finrivet skal från citronen med salt och peppar.
  3. Blanda hälften av dressingen med quinoan och ställ åt sidan.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr panna, passa noga så de inte bränns.
  5. Skär sparris i 4 cm långa bitar på diagonalen. Stek dem snabbt krispiga i olivoljan och salta.
  6. Skär persika i tunna klyftor.
  7. Blanda hälften av dressingen med quinoan. Vänd därefter ned spenaten och hälften av persikan i salladen.
  8. Blanda ned resten av dressingen i salladen.
  9. Fördela salladen på fyra tallrikar, toppa med burrata, pinjenötter, resten av persikan och basilika.