Quinoa- och avokadosallad med thousand island-dressing

22 röster
30 m
4

Lättlagad och matig sallad med quinoa, ägg och avokado. Servera med en krämig thousand island-dressing. Perfekt sallad att ta med sig på picknicken. 

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl quinoa
  • 2 avokado
  • 0,5 gurka
  • 150 g färska sugar snaps
  • 100 g färska haricots verts
  • 4 ägg
  • 65 g mixad sallad
  • 2 msk rostade solrosfrön

Thousand island-dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk tabasco
  • 1 tsk japansk soja
  • 2 tsk ketchup
  • 5 cornichons, finhackade

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål. Ställ kallt fram till serveringen.
  2. Koka quinoan enligt anvisning på paketet.
  3. Koka äggen ca 6 minuter. Häll av spola dem i kallt vatten.
  4. Koka sugar snaps och haricots verts ca 2 minuter i välsaltat vatten.
  5. Dela rädisorna och gurkan i trevliga bitar.
  6. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär den i skivor.
  7. Fördela mixsalladen på tallrikar. Toppa med quinoa och grönsaker samt ägghalvor.
  8. Ringla över dressingen och strö över rostade solrosfrön.
9 juni 2018

Laddar fler recept