Pytt i panna med rotfrukter och kikärter

koket.se
Pytt i panna med rotfrukter och kikärter
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Pytt i panna med rotfrukter och kikärter

12 ingredienser

20-30 m

En köttfri variant på vardagsklassikern pytt i panna. Billig, enkel och god vardagsmat som alltid går hem!

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 potatisar
  • 2 gula lökar (stora)
  • 2 morötter
  • 0,5 rotselleri
  • 1 förp kikärtor (à 400 g)
  • 50 g smör
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 kruka persilja
  • 4 ägg

Servering

  • dijonsenap
  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skala och skär potatis, morot och rotselleri i kuber. Skiva löken. Börja med att steka potatisen i rapsolja och smör, fortsätt sedan med morot och rotselleri. Ha sist i löken, den går snabbast att steka.
  2. Häll av spadet från kikärterna skölj dem. Häll dem i stekpannan, tillsätt soja och stek i 1 minut.
  3. Stek äggen i rapsolja.
  4. Hacka persiljan.
  5. Servera pytten med ägg, persilja, rödbetor och dijonsenap!