Pumpasoppa med krispigt kycklingskinn

Pumpasoppa med krispigt kycklingskinn
Foto: Tv4

Pumpasoppa med krispigt kycklingskinn

Av: Rebecca - Helsingborg

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

1 h

Smakrik soppa på pumpa med krispigt kycklingskinn som är tillagat i ugnen. En härlig förrätt till helgens fest eller en lättare lunch.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Soppa:

  • 2-3 schalottenlökar
  • 25 g smör
  • 1-2 msk olivolja
  • 1-2 dl vitt vin
  • 500 g butternutpumpa
  • 1,5 chili (efter egen smak)
  • 6 dl grönsaksbuljong grönsaksbuljong till veg.) (eller kycklingbuljong)
  • 3 msk ingefära, riven
  • 0,5 apelsin, saften
  • 2-3 dl grädde
  • 1 krm malen spiskummin

Krispigt kycklingskinn:

  • 4 skinn från kycklingbröst

Gör så här

Soppa

  1. Börja med att skära pumpan i 2–3 cm kuber och lägg i en skål.
  2. Riv ingefäran, hacka chilin och riv ner skalet från apelsinen. Blanda samman med apelsinsaften till en marinad. Marinera pumpan, låt sedan stå i kyl 1 timme. Ju längre tid i kyl desto bättre smak.
  3. Hetta upp olivoljan i en kastrull. Fräs löken i 2–3 minuter tills den har blivit glansig. Häll sedan i pumpan med marinaden och stek tillsammans med löken.
  4. Tillsätt vinet och låt reducera i ca. 5 min. Häll i buljongen, spiskummin samt grädden. Låt puttra på medelvärme tills pumpan har mjuknat, ca. 30 min.
  5. Låt svalna och mixa slät efter egen preferens.

Kycklingskinn

  1. Värm ugnen till 180°. Vänd en ugnsplåt upp och ner, klä den med bakplåtspapper.
  2. Platta till skinnen och rada upp dem på plåten. Salta lätt och täck med ett till ark bakplåtspapper. Lägg sedan på ännu en plåt som tyngd.
  3. Grädda i ca. 30–40 min eller tills skinnen är knapriga och gyllene. Vänd plåten efter halva tiden.