Pumpasoppa med kokos

Foto: Simon Bajada
Pumpasoppa med kokos
9 ingredienser
30 m
Het pumpasoppa med chili, ingefära och kokosmjölk. Perfekt som förrätt.
Recept ur Jonas paleokök
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 2 cm färsk ingefära
- 1 röd chilifrukt
- 1 kg butternutpumpa
- 1 msk kokosolja
- 1 msk paprikapulver
- 1 l grönsaksfond
- 2 dl kokosgrädde
Gör så här
- Skala och hacka lök, vitlök och ingefära och hacka chilin. Kärna ur pumpan och skär köttet i bitar.
- Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i kokosolja i en stor kastrull på medelvärme.
- Tillsätt pumpabitarna och paprikapulver och fräs i ytterligare cirka 2 minuter.
- Tillsätt grönsaksfond och låt puttra i 10–15 minuter tills pumpan är mjuk.
- Mixa soppan slät och toppa med vispad kokosgrädde och lite paprikapulver.