Pumpasoppa med kokos

Pumpasoppa med kokos
Foto: Simon Bajada

Pumpasoppa med kokos

78

5 steg att laga

9 ingredienser

30 m

Het pumpasoppa med chili, ingefära och kokosmjölk. Perfekt som förrätt.

Recept ur Jonas paleokök


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kg butternutpumpa
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 l grönsaksfond
  • 2 dl kokosgrädde

Gör så här

  1. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära och hacka chilin. Kärna ur pumpan och skär köttet i bitar.
  2. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i kokosolja i en stor kastrull på medelvärme.
  3. Tillsätt pumpabitarna och paprikapulver och fräs i ytterligare cirka 2 minuter.
  4. Tillsätt grönsaksfond och låt puttra i 10–15 minuter tills pumpan är mjuk.
  5. Mixa soppan slät och toppa med vispad kokosgrädde och lite paprikapulver.
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer