• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pumparulltårta

Pumparulltårta
Foto: Camilla Hamid
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Pumparulltårta

8 steg att laga

12 ingredienser

30 min

Pigga upp en klassiker som rulltårta och blanda i pumpapuré i smeten och smaksätt med apelsin. Bästa fikat till halloween.

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl pumpapuré
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk citron, saft
  • 0,5 krm salt
  • 1 dl vispgrädde
  • 300 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt pumpapuré och citronsaft och rör om.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ihop med äggsmeten. Lägg bakplåtspapper på bakplåten och bred ut smeten på den.
  4. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna.
  5. Vänd din rulltårtebotten upp och ner på ett nytt bakplåtspapper och ta försiktigt av det första bakplåtspappret.
  6. Vispa upp färskost och vispgrädde till en fluffig smet. Vänd försiktigt ner florsocker och finrivet apelsinskal.
  7. Bred ut fyllningen på botten och rulla försiktigt ihop rulltårtan.
  8. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.