Pumparulltårta
Pumparulltårta
12 ingredienser
30 min
Pigga upp en klassiker som rulltårta och blanda i pumpapuré i smeten och smaksätt med apelsin. Bästa fikat till halloween.
Recept på pumpapuré hittar du här.
Ingredienser
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 dl pumpapuré
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk citron, saft
- 0,5 krm salt
- 1 dl vispgrädde
- 300 g färskost
- 1 dl florsocker
- 1 apelsin, finrivet skal
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt pumpapuré och citronsaft och rör om.
- Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ihop med äggsmeten. Lägg bakplåtspapper på bakplåten och bred ut smeten på den.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna.
- Vänd din rulltårtebotten upp och ner på ett nytt bakplåtspapper och ta försiktigt av det första bakplåtspappret.
- Vispa upp färskost och vispgrädde till en fluffig smet. Vänd försiktigt ner florsocker och finrivet apelsinskal.
- Bred ut fyllningen på botten och rulla försiktigt ihop rulltårtan.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet.