Pumpapaj med lamm
Pumpapaj med lamm
14 ingredienser
1 h
En härlig paj fylld med pumpa, smakrika kryddor och lamm. En perfekt rätt att servera i helgen, som lunch eller till en buffé.
Ingredienser
pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2 msk vatten
Fyllning
- 0,5 butternuttpumpa
- 2 dl crème fraîche
- 3 ägg
- 4 msk olivolja
- 2 gula lökar, riven
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 2 tsk ingefära
- 0,5 tsk gurkmeja
- 0,5 g saffran [1 förp]
- salt (efter smak)
- 600 g lammrack
Gör så här
Pajdeg
- Mät upp mjölet i en skål och lägg i kylskåpskallt smör som är skuret i bitar.
- Finfördela fettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåp ca 15 minuter.
Fyllning
- Lägg ner pumpan i en matberedare tillsammans med crème fraiche och mixa till en puré. Tillsätt övriga ingredienser, utom lammracksen, och smaka av med salt.
- Dela lammet i bitar.
- Bred ut blandningen i pajskalet och lägg sedan på lammet och grädda ca 40 minuter i ugnen.