Pumpapaj med lamm

Pumpapaj men lamm
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Pumpapaj med lamm

14 ingredienser

1 h

En härlig paj fylld med pumpa, smakrika kryddor och lamm. En perfekt rätt att servera i helgen, som lunch eller till en buffé.

Ingredienser

portioner

pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 0,5 butternuttpumpa
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 ägg
  • 4 msk olivolja
  • 2 gula lökar, riven
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 tsk ingefära
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 g saffran [1 förp]
  • salt (efter smak)
  • 600 g lammrack

Gör så här

Pajdeg

  1. Mät upp mjölet i en skål och lägg i kylskåpskallt smör som är skuret i bitar.
  2. Finfördela fettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåp ca 15 minuter.

Fyllning

  1. Lägg ner pumpan i en matberedare tillsammans med crème fraiche och mixa till en puré. Tillsätt övriga ingredienser, utom lammracksen, och smaka av med salt.
  2. Dela lammet i bitar.
  3. Bred ut blandningen i pajskalet och lägg sedan på lammet och grädda ca 40 minuter i ugnen.