Pumpagnocchi

Desirée Jaks KK 2024

Pumpagnocchi

7 ingredienser

1 h

Nu när pumpa är i säsong är det ett perfekt tillfälle att göra egen pumpagnocchi med salvia! Ragun som serveras till hittar du här!

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 1 kg pumpa, bakad, mosad eller pressad (t.ex. hokkaido eller butternut)
  • 2 ägg
  • 50 g lagrad ost, finriven (t.ex. Västerbottensost, parmesan eller annan hårdost)
  • 10 g salt
  • 200-230 g vetemjöl special (justera efter konsistens)
  • smör (till stekning)
  • 3 kvistar salvia

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Dela pumpan i klyftor och ta bort kärnorna.
  3. Baka pumpan i 30–40 minuter tills köttet är mjukt och har karamelliserade kanter.
  4. Låt pumpaklyftorna svalna.
  5. Skrapa sedan ur köttet och mosa (eller pressa) det till en slät puré.
  6. Det är viktigt att pumpapurén svalnar till rumstemperatur innan användning.
  7. Lägg pumpapurén i en bunke. Tillsätt ägg, riven ost, salt och 200 gram av mjölet.
  8. Arbeta ihop med degkrok på låg hastighet i 2–3 minuter tills degen precis går ihop. Konsistensen ska påminna om mördeg – mjuk men inte kladdig. Justera med mer mjöl vid behov.
  9. Vänd upp degen på en mjölad bänk. Rulla till längder och skär i bitar.
  10. Koka gnocchin i rikligt saltat vatten. När de flyter upp till ytan (efter ca 2–3 minuter) är de klara. Lyft upp med hålslev och kyl ner lätt.
  11. Smörstek gnocchin tillsammans med salvia tills de blir gyllene och krispiga.
  12. Servera gärna gnocchin med vildsvinsragu.