Pulled lamm med hummus och pita
Pulled lamm med hummus och pita
19 ingredienser
4 h
Långbakat lamm med smak av vitlök, citron och spiskummin som sköter sig självt i ugnen. Bjud med hummus, pitabröd och grönsaker. Här hittar du recept på Zeinas krämiga hummus.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 1,5 kg lammstek
- 2 paprikor
- 1 rödlök
- olivolja
Marinad
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 msk harissa (chilipasta, kan ersättas med tomatpuré eller sambal oelek)
- 0,5 citron, saften
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk paprikapulver
- 2 tsk torkad timjan
- 2 tsk malen spiskummin
- salt
- peppar
Servering
- 1 isbergssallad
- 1 gurka
- hummus (se tips)
- 250 g körsbärstomater
- libabröd (eller pitabröd)
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg köttet i en gjutjärnsgryta.
- Blanda alla ingredienser till marinaden och häll över köttet.
- Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Lägg paprika och lök över köttet i grytan. Ringla över lite olivolja. Lägg ett lock.
- Tillaga i ugnen ca 4 timmar.
- Låt köttet svalna lite i grytan. Dra isär köttet till strimlor med hjälp av två gafflar.
- Strimla salladen. Skär gurkan i halvmånar. Halvera tomaterna.
- Bjud köttet med sallad och grönsaker i bröd.
Glöm inte att matsortera skal från lök och rester från paprika och citron för en mer hållbar matlagning, och njut av ditt långbakade lamm. /Köket-redaktionen