Pulled Jacksonfruit, serveras med tortillabröd

26h
4
Pulled jacksonfruit, serveras med tortillabröd
Foto: TV4

Rökig, pulled jackfruit serveras med picklad rödlök och tortillabröd.

Dryckesförslag;

Heartwood organic Zinfandel

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

26 oktober 2017
26h
4

Du behöver

Inlagd rödlök

  • 3 rödlök
  • 2 dl ättiksprit
  • 1 dl vatten
  • 2,5 dl socker
  • 1 msk salt

Jackfrukt

  • 2 burkar omogen jackfrukt (ca. 565 g)
  • 33 cl ljust öl
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1-2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 4 dl barbecuesås
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • ca 1 dl olja, till stekning

Tillbehör

  • 8 tortillabröd

Gör så här

  1. 

Inlagd rödlök
    Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
  2. 
Koka upp ättiksprit, vatten, socker och salt i en kastrull.
  3. 
Häll lagen över löken.
  4. Låt svalna och ställ i kylen minst 24 timmar.


  5. Jackfrukt
    
Börja med att hälla av och skölja bort lagen från jackfrukten.
  6. Stek den på medelhög värme i en gryta eller stekpanna med höga kanter tillsammans med kryddorna och oljan i några minuter, så vätskan avdunstar och den får lite färg.
  7. 
Slå därefter över ölen, vattnet och buljongen och koka i ca 45 minuter under lock på medelvärme.

  8. Sätt ugnen på 200 grader, på grillfunktion.
  9. När jackfrukten har kokat klart häller du av buljongen och lägger jackfrukten i en ugnsfast form.
  10. Täck frukten i rikligt med barbecuesås och rör om (spara ungefär en tredjedel).
  11. Grilla i ca 20 min.
  12. Ta därefter ut formen och mosa/dra isär jackfrukten med en gaffel så att den trådar sig och får rätt utseende.
  13. Smaka av med salt och peppar och blanda med mer barbecuesås och grilla därefter i 5–10 minuter tills den får lite mer färg och konsistens.
  14. Servering
    Servera jackfrukten och löken med tortillabröd.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept