Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt degvätskan.
Häll redan i rapsolja, honung och salt.
Tillsätt lite mjöl i taget under tiden du arbetar degen på medelhastighet i en köksassistent eller med en elvisp med degkrokar. Arbeta degen i 10 minuter när allt vetemjöl är tillsatt.
Täck skålen med plastfolie och lägg över en bakduk. Låt jäsa i 45 minuter.
Fyllning
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål.
Utbakning
Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela den i två delar.
Kavla ut den ena delen till en 1 cm tjock och rektangulär platta och bred på hälften av fyllningen.
Dela degplattan i 12-15 stycken små rektangulära rutor som är ca 8x15 cm stora. Vik varje rektangulär ruta från kortsida till kortsida med fyllningen på insidan. Upprepa samma process med den andra delen av degen.
Klä två brödformar med bakplåtspapper. Lägg i de vikta rutorna efter varandra med den öppna sidan uppåt i brödformarna. Lägg en bakduk över och låt jästa i 45 minuter.
Sätt ugnen på 210 grader varmluft.
Toppning
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö eventuellt lite frön över.
Grädda näst längst ner i ugnen i ca 15-20 minuter, innertemperaturen ska vara 96 grader.