Profiterol med julsmak
Profiterol med julsmak
18 ingredienser
1 h
De här juliga kakorna kan bli perfekta att bjuda på i helgen.
Se Johan Backéus laga receptet

Ingredienser
Kakdeg med jul smak
- 100 g smör
- 100 g rörsocker
- 2 krm malen nejlika
- 2 krm malen ingefära
- 2 krm malen kardemumma
- 2 krm malen kanel
- 150 g vetemjöl
Profiteroll
- 150 g vatten
- 80 g smör
- 0,5 krm salt
- 1 krm malen nejlika
- 10 g strösocker
- 120 g vetemjöl
- 3 ägg
Ostkräm
- 50 g smör
- 100 g äggula
- 150 g crème fraîche
- 150 g blåmögelost
Gör så här
Kakdeg med jul smak
- Blanda smör, socker och kryddor.
- Tillsätt mjöl och arbeta ihop, men inte för mycket.
- Jobba med två bakplåtspapper och kavla ut degen till ett tunt lager.
- Stansa ut små cirklar och sätt in i frys eller kyl så att degen stelnar och du kan ta ut de stansade cirklarna.
- Toppa dina profiteroller med kakdegen innan dem går in i ugnen.
Profiteroll
- Koka vatten med smör, salt, nejlika och socker.
- Tillsätt mjölet och rör runt till en homogen deg.
- Låt stå nån minut sen tillsätt du äggen en och en under omrörning.
- Häll smeten i en sprits.
- Spritsa ut små toppar, tänka på att dem sufflerar till dubbel så stort.
- Lägg försiktigt kakdegen på topparna.
- Baka i ugnen på 200 grader i cirka 14 minuter.
Ostkräm
- Sjud upp alltsammans medan du vispar tills det tjocknar. Kyl väl.