Pressad potatis med vitpeppar

12 röster
4
Pressad potatis
Foto: TV4

Pressad potatis är ett enkelt och gott sätt att göra kokt potatis lite mer festlig och elegant. Välj helst en torr och mjölig sort.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 1 tsk salt/ liter vatten
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skölj och skala jämnstora potatisar. Koka upp vatten och lägg i potatisarna. Salta. Låt potatisen sjuda med locket på glänt i 20-25 minuter eller tills den är mjuk rakt igenom.
  2. Värm en skål med hett vatten och torka den noga. Pressa potatisarna genom potatispress rakt ner i den varma skålen. Krydda eventuellt med lite salt och nymalen vitpeppar, men rör inte om. Servera omedelbart. Pressa en ny omgång, när du bjuder om, eftersom potatisen inte får kallna.
6 augusti 2009

Laddar fler recept