Pottstickers är dumplings som man både steker och ångar i panna, det ger en krispig botten och en mjuk ovansida. Dessa är fyllda med kyckling och salladskål och dippas i en soja- och sesamdipp.
Rör samman fyllningen genom att blanda kycklingfärs, soja, ingefära, vitlök, sesamolja och vitpeppar. Blanda väl.
Fyll gyozaplattorna med en knapp matsked fyllning. Doppa fingrarna i vatten och dra längs med plattans kanter, vattnet fungerar som klister. Lyft kanterna och pressa dem mot varandra. Om man vill kan man trycka till 5-6 veck i mitten eller pressa samman ändarna med varandra.
Stek dem i het traktörpanna utan att de vidrör varandra, de kan då lätt fastna i varann. Efter 1 minut, häll på ca 1 dl vatten, sänk värmen till medelvärme och låt ånga med locket på i ca 5 minuter.
Lyft på locket och låt all vätska dunsta bort. Stek vidare tills de fått gyllene färg och frasig yta undertill.
Lägg upp med stekytan uppåt, strö på salladslök och sesamfrön. Servera tillsammans med dippsåsen.