Pottstickers med dippsås

POPULÄRT
koket.se
Pottstickers med dippsås
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Pottstickers med dippsås

15 ingredienser

45 min

Pottstickers är dumplings som man både steker och ångar i panna, det ger en krispig botten och en mjuk ovansida. Dessa är fyllda med kyckling och salladskål och dippas i en soja- och sesamdipp.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g gyozaplattor (finns frysta i asiatiska livsmedelsbutiker)

Fyllning

  • 500 g kycklingfärs
  • 3 msk japansk soja (eller koreansk soja)
  • 4 cm färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk sesamolja
  • 150 g salladskål, finhackad
  • 10 blad ramslök (eller 1 kruka gräslök, finhackad)
  • vitpeppar

Dippsås

  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk risvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • neutral matolja, till stekning
  • Garnering
  • 2 salladslökar
  • 2 tsk svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienserna till dippsåsen.
  2. Rör samman fyllningen genom att blanda kycklingfärs, soja, ingefära, vitlök, sesamolja och vitpeppar. Blanda väl.
  3. Fyll gyozaplattorna med en knapp matsked fyllning. Doppa fingrarna i vatten och dra längs med plattans kanter, vattnet fungerar som klister. Lyft kanterna och pressa dem mot varandra. Om man vill kan man trycka till 5-6 veck i mitten eller pressa samman ändarna med varandra.
  4. Stek dem i het traktörpanna utan att de vidrör varandra, de kan då lätt fastna i varann. Efter 1 minut, häll på ca 1 dl vatten, sänk värmen till medelvärme och låt ånga med locket på i ca 5 minuter.
  5. Lyft på locket och låt all vätska dunsta bort. Stek vidare tills de fått gyllene färg och frasig yta undertill.
  6. Lägg upp med stekytan uppåt, strö på salladslök och sesamfrön. Servera tillsammans med dippsåsen.