Potato tonnato

Hugo Bergström

Potato tonnato

Av: Hugo Bergström

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

45 min

"En twist på den klassiska italienska rätten vitello tonnato. Istället för skuret kalvkött serveras det med nypotatis." /Hugo Bergström

Ingredienser

portioner
  • 1 kg delikatesspotatis
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk kapris
  • 2-3 sardellfiléer (valfritt)
  • olivolja
  • 1 citron (saften)
  • ev 2 schalottenlökar (små till syrad lök)
  • 150 g haricots verts (gröna bönor)
  • 100 g rucolasallad
  • 200 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Koka potatisarna i ca 10 minuter och lägg dem sedan på en plåt.
  2. Ringla över olivolja samt salta och peppra.
  3. Rosta potatisen i ugnen på 220 grader i ca 25–30 minuter tills de är gyllene och krispiga.
  4. Mixa tonfisken med majonnäs, kapris, sardeller, olivolja och saften från citron till en slät sås under tiden.
  5. Dela tomater och förbered eventuellt syrad lök.
  6. Knipsa gröna bönor och förväll dem.
  7. Lägg upp rucolasallad och potatisen på ett stort fat.
  8. Toppa med krämen, tomater, syrad lök och servera med ett glas rosé.