Potatistart med Västerbottensost

koket.se
Potatistart med Västerbottensost
Frida Ronge
Frida Ronge

Potatistart med Västerbottensost

10 ingredienser

30 m

Är du sugen på att servera något enkelt men festligt i helgen? Då är det här receptet en riktig fullträff!

Se Frida Ronge laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 250 g smördeg
  • 1 dl crème fraîche (+ lite till topping)
  • 150 g Västerbottensost, riven
  • 1 rödlök
  • ca 5 potatisar, råa tunt skivade (små)
  • 2-3 kvistar dill
  • olivolja
  • 1 burk röd tångkaviar
  • nymalen svartpeppar
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg ut smördegen på en plåt och pricka degen med en gaffel.
  2. Bred på crème fraîche och sprid ut riven Västerbottensost, skivad rödlök och potatisskivor.
  3. Ringla över lite olivolja och baka i ugnen på 200 grader i 25–30 minuter så att degen blir gyllenbrun.
  4. Toppa med dill, tångkaviar, crème fraîche, svartpeppar och salt.