Potatistart med Västerbottensost
Potatistart med Västerbottensost
10 ingredienser
30 m
Är du sugen på att servera något enkelt men festligt i helgen? Då är det här receptet en riktig fullträff!
Se Frida Ronge laga receptet

Ingredienser
- 250 g smördeg
- 1 dl crème fraîche (+ lite till topping)
- 150 g Västerbottensost, riven
- 1 rödlök
- ca 5 potatisar, råa tunt skivade (små)
- 2-3 kvistar dill
- olivolja
- 1 burk röd tångkaviar
- nymalen svartpeppar
- flingsalt
Gör så här
- Lägg ut smördegen på en plåt och pricka degen med en gaffel.
- Bred på crème fraîche och sprid ut riven Västerbottensost, skivad rödlök och potatisskivor.
- Ringla över lite olivolja och baka i ugnen på 200 grader i 25–30 minuter så att degen blir gyllenbrun.
- Toppa med dill, tångkaviar, crème fraîche, svartpeppar och salt.