Potatistallrik med svamp och feta

POPULÄRT
Potatistallrik med svamp och feta
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Potatistallrik med svamp och feta

10 ingredienser

En vardagsräddare med potatis, svamp och fetaost - en såväl prisvärd som enkel rätt att laga. Perfekt att göra när du har fått överbliven kokt potatis.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 kg kokt potatis, gärna från gårdagen
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 2 klyftor vitlök
  • 8 salladslökar
  • 400 g skogschampinjoner
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk chiliflakes
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på högsta värmen med grillfunktion.
  2. Skala och skär potatis i grova bitar. Lägg i en form och blanda med salt och olivolja. Rosta i ugnen tills gyllene, ca 10-25 minuter beroende på ugn.
  3. Skala och riv vitlöken fint direkt ner i en skål och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och ställ åt sidan.
  4. Skär det vita och ljusgröna på salladslöken i 1-2 cm stora bitar. Strimla den gröna delen fint och lägg åt sidan till garnering.
  5. Bryt svampen i bitar.
  6. Stek svampen i olivolja i en stekpanna tills den fått lite färg. Tillsätt salladslök och stek 2 minuter till, smaka av med salt.
  7. Fördela yoghurt i botten på djupa tallrikar.
  8. Toppa med potatis, svamp och fetaost bruten i bitar.
  9. Droppa på lite extra olivolja och strö över chiliflakes samt det gröna på salladslöken!

Tips! Variera gärna grönsaker och ost, byt t ex svamp mot auberigne och fetaost mot en hårdost som parmesan.