Potatissufflé

Potatissufflé
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Potatissufflé

8 ingredienser

Potatissufflé kan du servera som förrätt. Den passar utmärkt bra före en soppa. Den kan även serveras som tillbehör till exempelvis kött.

Ingredienser

portioner
  • 7-8 mjöliga potatisar
  • 2 msk smör (+ lite till formen)
  • 1 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • salt
  • vitpeppar
  • ev muskot, riven

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skala potatisarna och dela i jämnstora bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten, ca 1 tsk salt per liter vatten. Låt dem rinna av väl och pressa eller mosa dem.
  2. skilj äggulorna från vitorna. Blanda moset med smör, grädde och äggulor. Krydda med salt, nymalen vitpeppar och lite muskot.
  3. Smörj en suffléform. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten med några stora tag. Häll smeten i formen, grädda i ugn i 30 minuter och servera genast.