Potatissallad på tre sätt
Potatissallad på tre sätt
21 ingredienser
20 min
"I det stora utbudet av potatisrätter är det ibland lätt att glömma potatissalladen. Därför vill jag påminna om att en potatissallad är perfekt till det grillade på sommarbordet. Den går dessutom att variera både i smak och konsistens." /Tareq Taylor
Ingredienser
- 1 kg delikatesspotatis, kokta (eller färskpotatis)
Svenska smaker
- 1 äpple
- 1 gul lök (liten)
- 0,5 dl kapris, avrunnen
- 2 dl majonnäs
- 0,5 dl crème fraîche
- 1 tsk flingsalt
Italienska smaker
- 1 rödlök
- 2 salladslökar
- 1 knippe färsk bladpersilja
- 1 msk färsk timjan, hackad
- 2 msk vitvinsvinäger
- 4 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Tyska smaker
- 1 rödlök
- 1 knippe dill
- 2 msk kapris, avrunnen
- 1 msk dijonsenap
- 1,5 msk rödvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
Svenska smaker
- Skär potatisen och äpplet i tärningar. Skala och finhacka löken.
- Lägg potatis, äpple, lök och kapris i en skål. Vänd försiktigt ner majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt.
Italienska smaker
- Skär potatisen i skivor. Skala och skiva rödlöken. Strimla salladslöken. Hacka persiljan.
- Lägg potatis, lök, persilja och timjan i en skål. Häll i vinäger och olja och vänd runt försiktigt. Smaksätt med salt.
Tyska smaker
- Skär potatisen i skivor. Skala och skiva rödlöken. Hacka dillen. Lägg potatis och lök i en skål och blanda med dill, kapris, senap, vinäger och olja. Smaksätt med salt.