Grekisk potatissallad med vispad fetaost

koket.se
Grekisk potatissallad med vispad fetaost
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Grekisk potatissallad med vispad fetaost

12 ingredienser

30 m

Tove Nilsson bjuder på en härligt krämig potatissallad med vispad fetaost, gurka och oliver.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g färskpotatis
  • 150 g fetaost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl färsk oregano, plockade blad
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • 1 gurka, skalad och tärnad
  • 1 citron
  • 2 dl kalamataoliver, urkärnade
  • 1 rödlök, strimlad
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Låt potatisen svalna innan du halverar dem.
  3. Smula sönder fetaosten och vispa ihop den med yoghurt till en fluffig och krämig röra.
  4. Blanda den vispade fetaosten med oregano, dill, tärnad gurka, citronskal och pressad juicesaft.
  5. Blanda ner potatisen i såsen och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp potatissalladen på ett fat och toppa med oliver och rödlök. Ringla slutligen över olivolja.