Potatissallad med rädisor och paprika

Potatissallad med rädisor och paprika
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Potatissallad med rädisor och paprika

26

3 steg att laga

11 ingredienser

Gör en riktigt färggrann och mustig potatissallad med rädisor, paprika och kraftig grönsaksbuljong. En sådan här potatissallad passar utmärkt på alla vårens buffébord men också en vanlig vardag med bara någon skiva skinka som tillbehör.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 kg potatis (gärna färsk)
  • 1 knippa rädisor
  • 2 gul paprika
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 dl gräslök, finskuren
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk chilipeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skrubba potatisen. Den behöver inte skalas om den är färsk. Koka den mjuk men inte så att den faller sönder.
  2. Dressing: Lös upp buljongtärningarna i 1 dl kokande vatten. Blanda i olja, vinäger, pressad vitlök och chilipeppar. Smaka av med salt. Smaken ska vara riktigt kraftig.
  3. Skiva den heta potatisen direkt ner i en skål. Häll på dressingen allteftersom. Skölj rädisorna och paprikan. Skiva rädisorna och skär paprikan i ganska små bitar. Finhacka persiljan och skär gräslöken smått. Varva grönsakerna och det kryddgröna med potatisen.