Potatissallad med picklad rabarber och pressgurka

Potatissallad med picklad rabarber och pressgurka
Foto: TV4
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Potatissallad med picklad rabarber och pressgurka

10

11 steg att laga

23 ingredienser

Sommarens härligaste sallad med smaker från hela trädgården - pressgurka, svartvinbärsblad, rabarber, färskpotatis och sockerärtor.

Ingredienser

portioner4 portioner

Picklad lök och rabarber

  • 1 dl ättika
  • 2 dl rörsocker
  • 3 dl vatten
  • 10 svartvinbärsblad
  • 1 rödlök
  • 1 stjälk rabarber

pressgurka

  • 1 minislanggurka
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ättika
  • 1 dl vetten
  • 2 msk strösocker
  • 1 kruka persilja

Potatissallad

  • 15 färskpotatisar
  • 15 sockerärtor

vinägrett

  • 1 msk senap
  • 1 msk crème fraîche
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 1 stjälk dragon, finhackade blad
  • 0,25 gul lök, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dag 1
    Ta fram en ren och steril burk.
  2. Koka upp ättika, råsocker och vatten. Ställ åt sidan.
  3. Skär ner rabarbern i små bitar och strimla rödlöken. Lägg rabarbern och rödlöken i burken tillsammans med svartvinbärsbladen. Slå över lagen och låt dra över natten.
  4. Dag 2
    Skär gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Hacka ner gurkan i 1 cm halvmånar och salta en tsk salt. Rör runt tills det vätskar sig och låt dra i ca 1 timme.
  5. Blanda 2 msk ättika, 1 dl vatten och 2 msk socker och rör ut, slå över gurkan och blanda i en kruka hackad persilja. Låt dra i ytterligare 1 timme.
  6. Låt potatisen sjuda mjuk och blanchera sockerärtorna lite snabbt i kokande vatten. Låt svalna.
  7. Dela potatisen på mitten och lägg den i en skål tillsammans med sockerärtorna.
  8. Fiska upp rabarber, svarta vinbär och lök från burken. Skär rabarbern i lagom stora bitar, tänk på att de är ganska syrliga så inte för stora bitar. Skär svartvinbärsbladen tunt, tunt i strimlor. Lägg över rabarbern och vinbärsbladen i salladen men använd bara ca 3 msk rödlök. Det som blir över kan ligga kvar i burken.
  9. Fiska upp gurkan sin burk och lägg i salladen.
  10. Blanda samman alla ingredienser till vinägretten i en skål. Slå vinägretten över salladen och rör runt. Salta och peppra igen om så önskas.
  11. Strössla över ätbara blomsterblad om du önskar. Klar!
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer