Stekt potatiskaka

Filip Fasten

Stekt potatiskaka

5 ingredienser

20 m

Den här enkla potatiskakan är ett perfekt tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner
  • 6 potatisar (stora fasta)
  • 1 gul lök
  • 4 ägg
  • matolja
  • salt

Gör så här

  1. Skala och dela potatisen i tunna skivor.
  2. Skölj potatisen i vatten i 2-3 minuter och låt sedan rinna av.
  3. Stek potatisen i rikligt med olja, utan att den får färg men börjar bli mjuk.
  4. Skiva löken och stek med potatisen.
  5. Häng av potatis och lökblandningen så överflödig olja försvinner.
  6. Vispa äggen i en bunke med salt och blanda ner potatisen, låt stå i 5 minuter.
  7. Hetta upp en teflonstekpanna till medelvärme med lite olja, slå ner potatissmeten och fördela jämnt i pannan.
  8. När potatiskakan börjar sätta sig så lägg en tallrik över och vänd kakan.
  9. Fös ner kakan i stekpannan igen (tillsätt lite olja innan) och baka tills den börja sätta sig.
  10. Slå sedan av den på en tallrik genom att lägga tallriken upp och ner på stekpannan och vända. Låt vila i några minuter innan servering.
  11. Funkar utmärkt att äta rumstempererad också.