Potatiskaka

40 m
4
Potatiskaka
Foto: TV4

Den här läckra potatiskakan kan serveras som tillbehör till det mesta. Använd inte färskpotatis, utan vänta med att laga den tills höst eller vinter.

26 januari 2009
40 m
4

Du behöver

  • 500 g potatis
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Skala potatisen och riv den grovt. Skölj i kallt vatten. Krydda med salt och peppar. Skala och strimla löken. Fräs löken i smör. Lägg i den rivna potatisen, blanda med löken och tryck sedan till så att det blir en kaka.
  2. Stek i ej för het panna i ca 15 minuter. Vänd potatiskakan försiktigt när den har fått färg på undersidan. Tillsätt lite matfett om potatisen verkar torr och stek ca 10 minuter på andra sidan.
  3. Skär upp kakan i trekanter före servering.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept