Potatisbullar med rivna morötter
Potatisbullar med rivna morötter
7 ingredienser
1 h
"Det här är något jag aldrig tröttnar på – frasiga potatisbullar med ärtor och söt lingonsylt. Det är dessutom så himla smidigt och gott att göra egna. Och perfekt att frysa in och ta fram för en snabblunch. Använd gärna en matberedare för att riva potatisen så går allt mycket fortare. Du kan så klart servera stekt bacon till också." / Emilia
Se Emilia Milosavljevic laga receptet

Ingredienser
- 1,5 kg fast potatis
- 3 msk majsstärkelse
- 2 tsk salt
- neutral olja (till stekning)
Servering
- lingonsylt (eller rårörda lingon)
- gröna ärtor
- morot, rivna
Gör så här
- Skala och koka potatisen i saltat vatten i ca 10 minuter.
- Häll av vattnet och låt potatisarna svalna något så att de går att hålla i.
- Riv potatisarna på den grova sidan av ett rivjärn eller i en matberedare.
- Blanda den rivna potatisen med majsstärkelse och salt.
- Forma smeten till potatisbullar. Det kan vara lite klibbigt, men fukta händerna lätt så blir det enklare att forma smeten.
- Låt potatisbullarna ligga i frysen i 20–30 minuter så att de svalnar helt och blir lättare att steka.
- Stek potatisbullarna i rikligt med olja (oljan ska täcka botten av stekpannan) tills de är gyllene.
Servering
- Servera potatisbullarna med lingonsylt, ärtor och rivna morötter.