Potatis- och ramslökssoppa
Potatis- och ramslökssoppa
9 ingredienser
30 min
Potatis- och purjolökssoppa är en klassiker som både är lätt att laga och som trots få ingredienser blir riktigt god. I det här recepet ger Siri den en mild vitlökssmak när hon låter vårens delikatess ramslök åka ner i soppan precis före servering. Har du inte tillgång till ramslök går det fint att ersätta den med gräslök.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 900 g potatis
- 300 g purjolök
- 2 klyftor vitlök
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 l vatten
- salt
- 1 knippe ramslök, eller gräslök [ca 50 g]
- olivolja
Till servering
- 4 ägg
Gör så här
- Koka upp vatten i en kastrull till äggen. Lägg i äggen när vattnet kokar och låt koka 7 minuter.
- Häll av och spola i kallt vatten.
- Skala och skär potatisen i tärningar.
- Ansa och skär purjolöken i strimlor/tärningar.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Stek potatis, purjolök och vitlök i olivolja. i en stor kastrull. Salta.
- Häll på vatten och smula ner buljongtärningar. Låt koka tills potatisen är mjuk.
- Stompa soppan något så den reder sig lite. Smaka av.
- Hacka ramslök och tillsätt till soppan.
- Skala och dela äggen. Toppa soppan med lite olivolja och bjud med ägghalvor.