Potatis och räkröra

Potatis och räkröra
Foto: TV4
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Potatis och räkröra

11 ingredienser

30 min

Den här krämiga röran med potatis, räkor och ägg gör sig riktigt bra som buffémat eller topping på en macka.

Ingredienser

portioner
  • 300 g skalade räkor
  • 5 kokt potatis
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 100 g sockerärtor
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk gräslök
  • 1 msk skånsk senap
  • 1,5 dl lättmajonnäs
  • 1,5 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka räkorna och häng av i ett durkslag.
  2. Tärna den kokta potatisen i små tärningar.
  3. Tärna även äggen i små tärningar.
  4. Hacka sockerärtor.
  5. Finhacka schalottenlöken och gräslöken.
  6. Lägg räkor, kokt potatis och ägg i en bunke.
  7. Blanda med senap, hackad schalottenlök, gräslök, majonnäs och crème fraîche.
  8. Smaka av med salt och vitpeppar.