Potatis och purjolökssoppa med plättar
Potatis och purjolökssoppa med plättar
17 ingredienser
30 m
Potatis och purjolökssoppa med ramslöksplättar kan bli en ny familjefavorit!
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
Soppa
- 1 gul lök, hackad
- 1 msk olja
- 1 msk olivolja
- 5 dl grönsaksbuljong
- 2 potatisar, skalade i kuber (stora)
- 3 purjolökar, vita delen sköljd och skivad
- 1 dl kokosgrädde
- salt
- peppar
Plättar
- 100 g glutenfri mjölmix
- 100 g bovetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 ägg
- 4 dl kolsyrat vatten
- 100 g ramslök
- rapsolja
Gör så här
Soppa
- Fräs löken i olja och olivolja utan att den tar färg.
- Tillsätt buljongen och koka upp.
- Tillsätt potatisen samt purjolöken och koka tills potatisen mjuknat.
- Mixa soppan i en blender.
- Tillsätt kokosgrädden och mixa igen.
- Värm upp soppan och smaka av med salt och peppar.
Plättar
- Blanda de torra ingredienserna för sig.
- Vispa därefter ner ägg och vatten.
- Mixa smeten med ramslöken och låt svälla i 20 minuter.
- Stek tunna plättar av smeten i lite olja tills ovansidan bubblar och torkat. Ta sedan upp plättarna från stekpannan.
- Håll plättarna varma inlindade i en handduk i ugnen på 70 grader, medan du steker resten av plättarna.