Potatischips med gravad stenbitsrom, smetana och lök

6 röster
15 m
1 sats
Potatischips med gravad stenbitsrom, smetana och lök
Foto: Tv4
15 m
1 sats

Du behöver

  • 5 mandelpotatisar
  • vatten (kokvatten från potatis)
  • smetana
  • gräslök
  • citron, skalet
  • stenbitsrom, gravad (eller annan rom)
  • dill
  • krasse

Gör så här

  1. Skala mandelpotatisen och koka i saltat vatten.
  2. Mixa potatisen till en slätt smet med hjälp av lite av kokvattnet
  3. Stryk ut mycket tunt på en silpatmatta och baka av på 150 grader i ca 2 minuter. Vänd sedan försiktigt och baka ytterligare 5-7 minuter tills smeten är krispig.
  4. Servering
    Lägg smetana på botten av ett fat, strö hackad gräslök och rivet citronskal över smetanan. Täck med potatischips och klicka romen över chipsen. Strö dill och krasse över chipsen.
21 mars 2020