Potatischips med gravad stenbitsrom, smetana och lök

6 röster
15 m
1 sats
Potatischips med gravad stenbitsrom, smetana och lök
Foto: Tv4

Hemgjorda potatischips med underbar topping är alltid en uppskattad förrätt eller tilltugg.

Visa mer
15 m
1 sats

Du behöver

  • 5 mandelpotatisar
  • vatten (kokvatten från potatis)
  • smetana
  • gräslök
  • citron, skalet
  • stenbitsrom, gravad (eller annan rom)
  • dill
  • krasse
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala mandelpotatisen och koka i saltat vatten.
  2. Mixa potatisen till en slätt smet med hjälp av lite av kokvattnet
  3. Stryk ut mycket tunt på en silpatmatta och baka av på 150 grader i ca 2 minuter. Vänd sedan försiktigt och baka ytterligare 5-7 minuter tills smeten är krispig.
  4. Servering
    Lägg smetana på botten av ett fat, strö hackad gräslök och rivet citronskal över smetanan. Täck med potatischips och klicka romen över chipsen. Strö dill och krasse över chipsen.

Laddar fler recept...