Potatischips med gravad stenbitsrom, smetana och lök

Potatischips med gravad stenbitsrom, smetana och lök
Foto: Tv4
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Anna Broms Kockarnas kamp 2018

Potatischips med gravad stenbitsrom, smetana och lök

8 ingredienser

15 m

Hemgjorda potatischips med underbar topping är alltid en uppskattad förrätt eller tilltugg.

Ingredienser

portioner sats
  • 5 mandelpotatisar
  • vatten (kokvatten från potatis)
  • smetana
  • gräslök
  • citron, skalet
  • stenbitsrom, gravad (eller annan rom)
  • dill
  • krasse

Gör så här

  1. Skala mandelpotatisen och koka i saltat vatten.
  2. Mixa potatisen till en slätt smet med hjälp av lite av kokvattnet
  3. Stryk ut mycket tunt på en silpatmatta och baka av på 150 grader i ca 2 minuter. Vänd sedan försiktigt och baka ytterligare 5-7 minuter tills smeten är krispig.

Servering

  1. Lägg smetana på botten av ett fat, strö hackad gräslök och rivet citronskal över smetanan. Täck med potatischips och klicka romen över chipsen. Strö dill och krasse över chipsen.