Pot au feu med rotfrukter, lök och kryddig lammkorv

Pot au feu med rotfrukter, lök och kryddig lammkorv
Foto: Fredrik Persson
Filip Poon
Filip Poon

Pot au feu med rotfrukter, lök och kryddig lammkorv

17

15 ingredienser

Mustig och varm korvgryta med massor av rotfrukter. Serveras med enkel senapskräm.

Ingredienser

Grytan

  • 4 kryddiga lammkorvar, grovt delade
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 0,5 spetskål
  • 4 salladslökar
  • 2 lagerblad
  • 0,8 l köttbuljong
  • smör, att steka i
  • olja, att steka i

Senapsdressing

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 msk strösocker

Tillbehör

  • persilja, hackad
  • bröd

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna och kålen i grova bitar.
  2. Fräs gul lök i smör och olja på medelhög värme. Tillsätt lagerblad, rotfrukterna och buljongen, koka i ca 12 min.
  3. Ha sedan i kålen och lammkorvarna, låt sjuda ca 7 min.
  4. Hacka salladslöken och rör i. Smaka av grytan med salt.

  5. Blanda senapsdressingen. 

  6. Servera allt med gott bröd och hackad persilja.