Pot au feu med rotfrukter, lök och kryddig lammkorv

Spela video Pot au feu med rotfrukter, lök och kryddig lammkorv
Foto: Fredrik Persson

Mustig och varm korvgryta med massor av rotfrukter. Serveras med enkel senapskräm.

10 december 2015

Du behöver

Grytan

  • 4 kryddiga lammkorvar, grovt delade
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 0,5 spetskål
  • 4 salladslökar
  • 2 lagerblad
  • 0,8 l köttbuljong
  • smör, att steka i
  • olja, att steka i

Senapsdressing

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk grov senap
  • 1 msk socker

Tillbehör

  • hackad persilja
  • bröd

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna och kålen i grova bitar.
  2. Fräs gul lök i smör och olja på medelhög värme. Tillsätt lagerblad, rotfrukterna och buljongen, koka i ca 12 min.
  3. Ha sedan i kålen och lammkorvarna, låt sjuda ca 7 min.
  4. Hacka salladslöken och rör i. Smaka av grytan med salt.

  5. Blanda senapsdressingen. 

  6. Servera allt med gott bröd och hackad persilja.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept