I samarbete med WW ViktVäktarna

Portabellotacos med mangosås

0 röster
30 m
4

Detta skulle mycket väl kunna vara de godaste tacosen någonsin! Stora, vitlöksdoftande portabellosvampar som grillas hela innan de skärs upp, allt för att behålla saftigheten, rostad majs, krispig vitkål, koriander och en sås som är så god att man vill äta den till allt, varje dag.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 0,25 vitkål
  • 0,5 limefrukt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 portabellosvampar (stora)
  • 4 dl majs
  • 8 små tortillabröd
  • 1 kruka färsk koriander

Mangosås

  • 1 mango (mogen)
  • 0,5 limefrukt
  • 0,5-1 röd chilifrukt
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 3-4 stjälk färsk koriander
  • 1 msk sweet chilisås
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Strimla kål och pressa över lime.
  2. Skala och tärna mango. Lägg i en mixer med pressad lime, finhackad chili, pressad vitlök, koriander och sweet chilisås. Kör till en sås.
  3. Blanda ihop olja med pressad vitlök. Pensla svamparna med oljan och stek på båda sidor. Salta och peppra.
  4. Stek majs i en torr panna tills den börjar svartna.
  5. Skiva upp svamp och fyll tortillabröden med kål, svamp, majs, mangosås och toppa med koriander.
  6. Tips! Trevligare tortillas - Stek bröden hastigt i en riktigt het torr panna, och låt dem vila i en kökshandduk till servering, så får de mer smak.
Tips!
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Fler tips från WW ViktVäktarna

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...