Portabellotacos med mangosås

0 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 0,25 vitkål
  • 0,5 limefrukt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 portabellosvampar (stora)
  • 4 dl majs
  • 8 små tortillabröd
  • 1 kruka färsk koriander

Mangosås

  • 1 mango (mogen)
  • 0,5 limefrukt
  • 0,5-1 röd chilifrukt
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 3-4 stjälk färsk koriander
  • 1 msk sweet chilisås

Gör så här

  1. Strimla kål och pressa över lime.
  2. Skala och tärna mango. Lägg i en mixer med pressad lime, finhackad chili, pressad vitlök, koriander och sweet chilisås. Kör till en sås.
  3. Blanda ihop olja med pressad vitlök. Pensla svamparna med oljan och stek på båda sidor. Salta och peppra.
  4. Stek majs i en torr panna tills den börjar svartna.
  5. Skiva upp svamp och fyll tortillabröden med kål, svamp, majs, mangosås och toppa med koriander.
  6. Tips! Trevligare tortillas - Stek bröden hastigt i en riktigt het torr panna, och låt dem vila i en kökshandduk till servering, så får de mer smak.
Tips!
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Fler tips från WW ViktVäktarna

3 december 2019