Pork roast bbq med cabbage slaw och cheddar sour cream

Pork roast bbq med cabbage slaw och cheddar sour cream
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Pork roast bbq med cabbage slaw och cheddar sour cream

20 ingredienser

Dela och karva fläskkarrén i småbitar och servera med den krispiga delikata kålsalladen och lite cheddar sour cream. Hur gott som helst och inte mycket kan gå fel med denna delikata köttbit!

Ingredienser

portioner
  • 800 g fläskkarré, putsad
  • salt
  • flingsalt
  • svartpeppar

BBQ-rub

  • paprikapulver
  • chilipulver
  • vitlökspulver
  • lökpulver

Cabbageslaw

  • vitkål
  • spetskål
  • rödkål
  • rättika
  • majonnäs
  • gräddfil
  • yellow mustard
  • honung
  • tabasco

Cheddar sour cream

  • 1 dl cheddarost, riven
  • 2 msk chilisås
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Hetta upp grillen och gör den redo för indirekt värme. Grilla köttet indirekt med locket stängt. Lägg gärna in lite rökträ då och då. Låt grillen hålla cirka 125 grader och grilla köttet i cirka 3-4 timmar. Innertemperaturen ska gå riktigt högt, upp mot 90-95 grader.
  2. Strimla all möjlig kål som du har tillgänglig och även rättika eller något med liknande konsistens, till exempel rädisa eller morot. Det ger en riktigt härlig krisp.
  3. Vänd ihop lite majonnäs, gräddfil, dijon och honung. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Blanda sedan ner kålen och knåda gärna hårt med händerna. Låt dra i någon timme medan köttet grillas.
  4. Blanda riven cheddar med chilisås, gräddfil, salt och peppar.
  5. När ni är redo för att äta, dela och karva köttet i småbitar och servera med den krispiga delikata kålsalladen och lite cheddar sour cream. Hur gott som helst och inte mycket kan gå fel med denna delikata köttbit!