Porchetta "Mama delicious roast"

Porchetta "Mama delicious roast"

Av: Marco Baudone

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

3 h 30 min

Porchetta är en italiensk klassiker som görs på benfri fläsksida som fylls med örter och bakas i ugn på låg temperatur.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 0,5 grissida (fläsksida med svål)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 3 kvistar salvia
  • 3 kvistar rosmarin
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl matolja

Tillbehör

  • 300 g potatis, stekt
  • 300 g pumpa, stekt
  • 200 g grönkål, stekt
  • 200 g lök, skivad och stekt
  • 200 g svartkål, stekt
  • persilja, hackad
  • 4 dl rödvinssås

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Rista sidan med kniv.
  3. Hacka salvia, rosamarin och vitlök. Krydda sidan med salt, peppar, vitlök och örter. Rulla ihop och bind upp med stekgarn.
  4. Bryn runt om i olja till gyllenbrun färg. Baka i ugn ca 3 timmar.
  5. Ta ut och låt svalna. Skär i skivor och servera med grönsaker och rödvinssås.