Popcornbars med choklad och jordnötssmör

Popcornbars med choklad och jordnötssmör
Foto: Köket

Popcornbars med choklad och jordnötssmör

6 ingredienser

5 min + tid i frys

Frasigt, sött, salt och mättande - med bara sex ingredienser! Dessa poppulära popcornbars passar perfekt till mellis, snacks eller fika, och du gör dem på ett kick. De innehåller dessutom inget vitt socker och håller upp till en vecka i tätslutande burk i kylskåp (men troligtvis kommer du hinna äta upp dem innan dess!).

Ingredienser

portioner
  • 1,5 msk kokosolja
  • 0,75 dl honung
  • 5 msk jordnötssmör
  • 7-8 dl popcorn (+ några extra till dekoration)
  • 200 g mörk choklad
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Klä en form, ca 17x30 cm med bakplåtspapper.
  2. Värm kokosolja, honung och jordnötssmör i en kastrull. Blanda till en jämn smet och låt koka ihop någon minut. Rör hela tiden så att inget bränns!
  3. Blanda ner popcornen och se till att allt täcks av smet. Häll ut popcornen i formen och tryck ut med en sked - det gör inget om popcornen mosas lite.
  4. Ställ in i frysen i ca 10 minuter tills kakan satt sig.
  5. Smält choklad och ringla över kakan. Toppa med flingsalt och krossade popcorn. Ställ in i frysen tills chokladen stelnat.
  6. Skär barsen i mindre bitar och förvara i tätslutande burk i kylskåp!