Poons julköttbullar

koket.se
Poons julköttbullar
Foto: Fredrik Persson
Filip Poon
Filip Poon

Poons julköttbullar

8 ingredienser

20 m


Kalvfärsbullar med salvia, lök och kanel. Ett roligt alternativ till de klassiska köttbullarna på julbordet.

Tips! Servera gärna en god gräddsås till köttbullarna.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kalvfärs
  • 2 msk soja
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 kruka salvia, finhackad
  • 0,5 tsk malen kanel
  • ca 2 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs löken tillsammans med sojan på medelhög värme.

  2. Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla ca 10 min. Ha sedan i den frästa löken.

  3. Vänd ner och blanda allt tillsammans med färsen, finhackad salvia, salt och kanel. 

  4. Rulla till små bullar och stek på medelvärme tills de är klara och har fått fin färg.
 Om du gör stora köttbullar, steker dem först på hög värme så att de får färg, sen går de in i ugn på 120 grader till en innertemperatur på 65 grader)
.