Poons julköttbullar

12 röster
20 m
4
Poons julköttbullar
Foto: Fredrik Persson
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kalvfärs
  • 2 msk soja
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 kruka salvia, finhackad
  • 0,5 tsk mald kanel
  • ca 2 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs löken tillsammans med sojan på medelhög värme.

  2. Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla ca 10 min. Ha sedan i den frästa löken.

  3. Vänd ner och blanda allt tillsammans med färsen, finhackad salvia, salt och kanel. 

  4. Rulla till små bullar och stek på medelvärme tills de är klara och har fått fin färg.
 Om du gör stora köttbullar, steker dem först på hög värme så att de får färg, sen går de in i ugn på 120 grader till en innertemperatur på 65 grader)
.
6 december 2015

Fler goda recept