Bondsallad på sommarprimörer

Bondsallad på sommarprimörer
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pontus Frithiof
Pontus Frithiof

Bondsallad på sommarprimörer

0

18 ingredienser

25 min

En härlig bondsallad som görs på de första primörerna. Serveras med en god dressing och parmesanost.

Ingredienser

portioner4
  • 1 salladshuvuden (lollo eller frissé går också bra)
  • 100 g späd spenat
  • 4 tomater (orange)
  • 100 g parmesanost, grovt riven
  • 1 dl grön sparris
  • 10 färskpotatisar, kokta
  • 1 dl skärbönor
  • 2 knipplökar
  • 200 g kantareller
  • 1 förp bacon, skivat
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl persilja
  • 2 msk olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 äggula
  • dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj av salladen och låt rinna på en ren handduk. Dra blasten av spenaten och skölj. Skölj och skär tomaterna i halvor. Riv parmesanen på det grova på järnet.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Koka sparrisen, bönorna och sommarlökarna hastigt i lättsaltat vatten. Stek kantarellerna i en stekpanna med smör. Skiva den kokta potatisen.
  3. Skiva baconskivan och lägg i en form eller på en tallrik. Stek i ugnen tills det är lagom knaprigt. Låt baconet svalna på hushållspapper.
  4. Dressing: Skala och hacka schalottenlökarna och blanda med äggula, persilja, olja och vinäger samt dijonsenap.
  5. Placera ut allting fint på tallriken, rippla dressingen och strö parmesanen över salladen. Servera.