Rensteksröra

Rensteksröra på kavring toppad med löjrom
Foto: TV4

Rensteksröra

Av: Pontus - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Rensteksröra på kavring toppad med löjrom.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 200 g rökt renstek
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl färskost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk färsk pepparrot, nyriven
  • 4 msk löjrom
  • bladsallad (späd)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka renstek och finhacka 2 msk rödlök och 1 msk gräslök.
  2. Blanda crème fraiche, färskost, dijonsenap och nyriven pepparrot.
  3. Rör ned renstek, rödlök och gräslök och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär 4 tunna skivor kavring och bred på rensteksröran.
  5. Stansa med en rektangulär utsticksform och garnera med en sked löjrom, finhackad rödlök och svartpeppar.
  6. Servera med ett bladsallad bredvid.

Dryckestips från Pontus
Moët & Chandon Brut Grand Vintage 2002 (nr 7545)