Rensteksröra

Rensteksröra på kavring toppad med löjrom
Foto: TV4

Rensteksröra

60

11 ingredienser

Rensteksröra på kavring toppad med löjrom.

 

 

Dryckestips från Pontus
Moët & Chandon Brut Grand Vintage 2002 (nr 7545)
 
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 200 g rökt renstek
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl färskost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk färsk pepparrot, nyriven
  • 4 msk löjrom
  • späd bladsallad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka renstek och finhacka 2 msk rödlök och 1 msk gräslök.
  2. Blanda crème fraiche, färskost, dijonsenap och nyriven pepparrot.
  3. Rör ned renstek, rödlök och gräslök och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär 4 tunna skivor kavring och bred på rensteksröran.
  5. Stansa med en rektangulär utsticksform och garnera med en sked löjrom, finhackad rödlök och svartpeppar.
  6. Servera med ett bladsallad bredvid.