Örtsoppa med halstrad pilgrimsmussla

Örtsoppa med halstrad pilgrimsmussla
Foto: TV4

Örtsoppa med halstrad pilgrimsmussla

Av: Pontus - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

Örtsoppa som serveras med halstrad pilgrimsmusla samt svart tryffel.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Vintips från Ludvig
Bastian Bacharach Posten Riesling 2007 från Tyskland

Ingredienser

portioner
  • 150 g mjölig potatis
  • 1 mjölig potatis
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk smör
  • 6 dl vatten
  • 1,5 hönsbuljongtärning
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 40 g babyspenat
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • 0,5 kruka färsk bladpersilja
  • 5 pilgrimsmusslor
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 krm svartpeppar, nymald
  • svart tryffel

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar.
  2. Skala och skiva lök och vitlök.
  3. Fräs potatis, lök och vitlök i smör i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt buljong och vin och låt det koka under lock 20 minuter, mixa sedan soppan slät. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Fram till detta kan du förbereda.
  5. Mixa spenaten och örterna med lite av soppan för sig och blanda sedan i det i resten av soppan och låt det koka upp.
  6. Pensla pilgrimsmusslorna med olja, krydda med salt och peppar. Grilla dem ca 1 minut i het grillpanna.
  7. Häll upp soppan medan den är varm i en tallrik och lägg i en pilgrimsmussla. Garnera med svart tryffel.