Pommes Anna i panna
Pommes Anna i panna
7 ingredienser
30 m
Här kommer en smart version på Pommes Anna som smidigt tillagas i en panna ihop med örter och parmesanost. Den här potatisrätten är ett riktigt härligt tillbehör som snabbt blir en favorit.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 100 g smör
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 msk färsk timjan, hackad
- 8-10 fasta potatisar (stora)
- 20 g parmesanost, riven (lagrad i 22 månader)
- salt
- malen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader .
- Smält smöret och rör i riven vitlök och finhackad timjan.
- Skala och hyvla potatisen tunt med hjälp av en mandolin.
- Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna som tål ugn. Låt pannan stå kvar på plattan men sänk värmen till medelhög.
- Lägg ut potatisskivorna omlott över hela botten av stekpannan.
- Pensla första lagret potatis med örtsmöret och riv över parmesanosten samt salta och peppra.
- Repetera steget ovan tills all potatis ligger omlott i stekpannan. Kom ihåg att pensla, strö över ost, salta och peppra mellan varje lager.
- Sätt in hela stekpannan i ugnen och låt potatisen bli mjuk, det tar ca 25–30 minuter.
- När potatisen är klar så ta ut stekpannan med en grytlapp och vänd den upp och ner på ett fat, så att potatiskakans botten hamnar uppåt.
- Servera!