Pommes Anna i panna

koket.se
Pommes Anna i panna
Catarina König
Catarina König

Pommes Anna i panna

7 ingredienser

30 m

Här kommer en smart version på Pommes Anna som smidigt tillagas i en panna ihop med örter och parmesanost. Den här potatisrätten är ett riktigt härligt tillbehör som snabbt blir en favorit.

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 msk färsk timjan, hackad
  • 8-10 fasta potatisar (stora)
  • 20 g parmesanost, riven (lagrad i 22 månader)
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
.
  2. Smält smöret och rör i riven vitlök och finhackad timjan.
  3. Skala och hyvla potatisen tunt med hjälp av en mandolin. 

  4. Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna som tål ugn. Låt pannan stå kvar på plattan men sänk värmen till medelhög. 

  5. Lägg ut potatisskivorna omlott över hela botten av stekpannan. 

  6. Pensla första lagret potatis med örtsmöret och riv över parmesanosten samt salta och peppra. 

  7. Repetera steget ovan tills all potatis ligger omlott i stekpannan. Kom ihåg att pensla, strö över ost, salta och peppra mellan varje lager.
  8. Sätt in hela stekpannan i ugnen och låt potatisen bli mjuk, det tar ca 25–30 minuter. 

  9. När potatisen är klar så ta ut stekpannan med en grytlapp och vänd den upp och ner på ett fat, så att potatiskakans botten hamnar uppåt. 

  10. Servera!