Pocherat ägg med svamp

Pocherat ägg med svamp ny1
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Pocherat ägg med svamp

11 ingredienser

30 m

Inled en meny i höstens tecken med pocherat ägg med svamp, brynt smör och hasselnötter.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 dl picklingslag
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 4 ägg
  • 4 majrovor (små)
  • 2 msk smör (till stekning)
  • 4 msk soja
  • ca 300 g blandad svamp
  • 2 dl smör, brynt
  • 2 msk hasselnötter, hackade
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Hacka löken och värm upp picklingslagen.
  2. Häll lagen över löken och låt svalna.
  3. Skiva majrova tunt och lägg i kallt vatten.
  4. Mät upp 1 msk ättika i en bunke och knäck sedan i äggen.
  5. Sjud upp vatten med resterande ättika och häll i äggen under omrörning, låt sjuda i ca 3-4 minuter innan servering.
  6. Blanda brynt smör med soja och håll det varmt fram till servering.
  7. Servera äggen med stekt svamp, brynt smör och toppa sedan med lök, majrova, hasselnötter, skivor av grön chili och sesamfrön.