Pocherat ägg med svamp
Pocherat ägg med svamp
11 ingredienser
30 m
Inled en meny i höstens tecken med pocherat ägg med svamp, brynt smör och hasselnötter.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 dl picklingslag
- 2 msk ättiksprit 12 %
- 4 ägg
- 4 majrovor (små)
- 2 msk smör (till stekning)
- 4 msk soja
- ca 300 g blandad svamp
- 2 dl smör, brynt
- 2 msk hasselnötter, hackade
- 1 grön chilifrukt
- 1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
- Hacka löken och värm upp picklingslagen.
- Häll lagen över löken och låt svalna.
- Skiva majrova tunt och lägg i kallt vatten.
- Mät upp 1 msk ättika i en bunke och knäck sedan i äggen.
- Sjud upp vatten med resterande ättika och häll i äggen under omrörning, låt sjuda i ca 3-4 minuter innan servering.
- Blanda brynt smör med soja och håll det varmt fram till servering.
- Servera äggen med stekt svamp, brynt smör och toppa sedan med lök, majrova, hasselnötter, skivor av grön chili och sesamfrön.