Kyckling från Sanlúcar de Barrameda
Kyckling från Sanlúcar de Barrameda
6 ingredienser
Pluras goda spanska kyckling.
Jag brukar göra klyftpotatis till mina barn. Men i Andalusien äter man bara bröd till, och dricker manzanilla i små glas. När jag tänker efter skulle man väl kunna byta ut kycklingen mot i princip vilken fågel som helst, vaktel, duva eller fasan.
Man bryner vaktlarna och låter dem sjuda i sherryn, vitlöken och persiljan, måste provas.
Ingredienser
- 1 färsk kyckling (eller pärlhöna)
- olivolja
- salt
- peppar
- 6 klyftor vitlök
- 2 dl manzanilla (torr sherry från Sanlúcar), systemet har bl.a. La Guita
Gör så här
- Stycka en kyckling och bryn bitarna i olivolja i en stor panna eller gryta. Salta och peppra. Häll på 4–6 hackade vitlöksklyftor och ett knippe hackad persilja, rör om och akta så inte vitlöken bränns vid.
- Slå på 1–2 dl torr sherry, helst manzanilla från Sanlúcar de Barrameda. Låt småputtra på svag värme under lock ca 20 minuter, servera med bröd.