Pluma, vad är det?

Pluma (eller kotlettkappa som det också kallas) är en riktig delikatess från grisens framdel som sitter ovanpå karré och kotlett. Den här köttbiten är en riktig godbit som allt för sällan nämns!

Pluman är saftig, mör och väldigt smakrik. Köttet är så fint att bara lite salt och peppar räcker som krydda, låt sedan köttet tala för sig självt. Grilla köttet hårt, ett knaprigt yttre och ett saftigt inre blir godast!

Men ta vara på det här fina köttet och använd en stektermometer när du lagar det så innertemperaturen inte överstiger 67 grader.

Prova laga Grillad Pluma de Ibérico med aprikossallad och varm getostcrème så får du se själv!

Fler tips!

  • Burratasallad med persika och mandel

    Vad är burrata?

    Till utseendet ser osten ut som en vanlig mozzarella men den har ett gräddigt inre som rinner ut när du skär upp osten...
  • Champagebild

    Prosecco, cava och champagne – vad är skillnaden?

    Att prosecco kommer från Italien, cava från Spanien och champagne från Frankrike är många bekanta med. Men vad är skillnaden på de olika dryckerna och vilka glas passar bäst är dricka ur?
  • Oxfilé - så ska du steka den

    Oxfilé - så ska du steka den

    Stekt oxfilé en klassiker när det ska vara riktigt festligt. Här är 6 enkla steg till perfekt kött med knepen du inte vill missa!