Pizzafritta

Pizzafritta

2

7 ingredienser

20 m + tid i kyl

Friterad pizza är riktigt läckert och något du lagar enkelt hemma. Här hittar du recept på tomatsofritto >>

Ingredienser

portioner4 - 8

Pizzabas

  • 15 g jäst
  • ca 3 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • ca 9 dl vetemjöl (starkt italienskt mjöl ”tipo 00”)
  • 2 msk olja

Topping

  • 1 salsicciakorv (gärna stekt i olja med salvia och vitlök)
  • 1 mozzarellaost, riven
  • 1 tsk tomatsofritto, se tips ovan

Gör så här

  1. Pizzabas
    Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt och mjöl och arbeta degen i ca 10 minuter.
  2. Forma bullar som är ca 150 gram styck och låt jäsa, helst över natten i kylskåp, eller 10 timmar ute i rumstemperatur.
  3. Topping
    Kavla ut varje degboll till 4 plattor och fyll mitten med korv, ost och tomatsofritto. Vik ihop som en ”ravioli” och tryck till så degen fäster i varandra.
  4. Fritera pizzan i 180 graders olja till krispig yta och gyllenbrun färg.
TIPS!
läs mer
Leif Mannerström 2018

Se och lär av Leif Mannerström

Tips och tricks för hur du utvecklar din matlagning

Läs mer