I samarbete med PAUL OCH THOM

Pizzadeg med pesto

0 röster
2 h 30 m
4-6
Pizzadeg med pesto
Foto: Köket
2 h 30 m
4-6

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 420 g kallt vatten
  • 100 g Paul&Thom pesto tomat rucola
  • 600 g vetemjöl
  • 140 g durumvetemjöl
  • 15 g havssalt

Gör så här

  1. Rör ut jästen med lite vatten i en degbunke.
  2. Tillför resten av vattnet, pesto, vetemjöl och durumvetemjöl. Kör långsamt i en degblandare i 3 minuter och öka sedan hastigheten och låt den gå ytterligare 5 minuter. Tillsätt saltet och kör 4 minuter till.
  3. Ta upp degen och dela upp den i 6 bitar, runddriv och lägg dem sedan på jäsning i rumstemperatur i 2 timmar. Täck med en bakhandduk.
3 april 2018

Fler goda recept