Pizza bianco med pesto & kronärtskocka

Pizza bianco med pesto & kronärtskocka
Foto: Köket
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pizza bianco med pesto & kronärtskocka

8

2 steg att laga

17 ingredienser

3 h

Hemlagad pizza när den är som bäst! Gör pizzadeg med pesto i, det gör pizzan ännu smakligare! 

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 420 g vatten, kallt
  • 100 g röd pesto
  • 600 g vetemjöl
  • 140 g durumvetemjöl
  • 15 g havssalt

Topping

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 burk kronärtskockor i olja
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 3 klyfta vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Topping efter gräddning

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl parmesanost, hyvlad
  • 65 g rucolasallad
  • 2 msk pinjenötter

Gör så här

  1. Pizzadeg
    Rör ut jästen med lite vatten i en degbunke. Tillför resten av vattnet, pesto, vetemjöl och durumvetemjöl. Kör långsamt i en degblandare i 3 minuter och öka sedan hastigheten och låt den gå ytterligare 5 minuter. Tillsätt saltet och kör 4 minuter till. Ta upp degen och dela upp den i 6 bitar, runddriv och lägg dem sedan på jäsning i rumstemperatur i 2 timmar. Täck med en bakhandduk.
  2. Utbakning
    Sätt ugnen på 250 grader. Kavla eller platta ut delen med hjälp av fingrarna på en klädd bakplåt. Bred på crème fraiche men lämna 2 centimeter kant runt om. Fördela mozzarella, kronärtskockor och torkade tomater över pizzan. Pressa över vitlök och salta och peppra. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills pizzan har fått färg. Ta ut och lägg över körsbärstomater, hyvlad parmesan, rucola och pinjenötter.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer