I samarbete med PAUL OCH THOM

Pizza bianco med pesto & kronärtskocka

3 röster
3 h
4-6
Pizza bianco med pesto & kronärtskocka
Foto: Köket
3 h
4-6

Du behöver

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 420 g kallt vatten
  • 100 g Paul&Thom pesto tomat rucola
  • 600 g vetemjöl
  • 140 g durumvetemjöl
  • 15 g havssalt

Topping

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 mozzarella
  • 1 burk Paul&Thom inlagd kronärtskocka
  • 1 pkt Paul&Thom soltorkade plommontomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar

Topping efter gräddning

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl Paul&Thom Parmigiano Reggiano, hyvlad
  • 65 g rucola
  • 2 msk pinjenötter

Gör så här

  1. Pizzadeg
    Rör ut jästen med lite vatten i en degbunke. Tillför resten av vattnet, pesto, vetemjöl och durumvetemjöl. Kör långsamt i en degblandare i 3 minuter och öka sedan hastigheten och låt den gå ytterligare 5 minuter. Tillsätt saltet och kör 4 minuter till. Ta upp degen och dela upp den i 6 bitar, runddriv och lägg dem sedan på jäsning i rumstemperatur i 2 timmar. Täck med en bakhandduk.
  2. Utbakning
    Sätt ugnen på 250 grader. Kavla eller platta ut delen med hjälp av fingrarna på en klädd bakplåt. Bred på crème fraiche men lämna 2 centimeter kant runt om. Fördela mozzarella, kronärtskockor och torkade tomater över pizzan. Pressa över vitlök och salta och peppra. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills pizzan har fått färg. Ta ut och lägg över körsbärstomater, hyvlad parmesan, rucola och pinjenötter.
3 april 2018

Fler goda recept